AdBlue producten van Tunap

Uitlaatgassen worden in het SCR-systeem omgezet in water en stikstof, maar deze omzetting vereist hoge uitlaatgastemperaturen. Om de oplossing van AdBlue optimaal plaats te laten vinden heeft Tunap nu een additief ontwikkeld.

 

Bij overwegend korte ritten en een ongunstig rijprofiel kan de omzetting van de oplossing van AdBlue niet optimaal plaatsvinden omdat de vrachtwagen dan niet op goede temperatuur komt. Dit kan leiden tot kristallisatie bij het SCR-doseersysteem en de SCR-katalysator. SCR staat voor selectieve katalytische reductie. Met zo’n SCR-systeem wordt stikstofoxide (NOx) omgezet in waterdamp en stikstof (zonder oxiden).

Twee varianten

Dit additief is beschikbaar in een 5 liter jerrycan en een 250 milliliter fles. De 5-liter versie is perfect voor opslagtanks, navullingen, of grote afnames. De 250 milliliter versie heeft een handig doseersysteem, waarmee een juiste dosering bij kleine hoeveelheden mogelijk is.

Met behulp van de handige doseerfles kan je de juiste hoeveelheid additief in het doseergedeelte van de fles drukken. Vervolgens moet je de gemeten hoeveelheid toevoegen aan de jerrycan of fles met de oplossing van AdBlue. Daarna voeg je het mengsel toe aan de AdBlue-tank. Het is verstandig om telkens bij het vullen van de AdBlue-tank deze stappen opnieuw te volgen.

De 5 liter jerrycan is voldoende voor een 2000 litertank. 250 milliliter is genoeg voor 100 liter.

Alle voordelen op een rij

✔ Reinigt zonder de normatieve werking van de oplossing van AdBlue te beïnvloeden. 
✔ Geen schuimvorming bij toevoeging in de AdBlue-tank.
 Geschikt voor gebruik in doseersystemen met persluchtondersteuning.
✔ Beschermt AdBlue-doseersystemen en SCR-katalysatoren tegen kristalvorming.
Reinigt door kristalvorming aangetaste AdBlue-doseersystemen en SCR-katalysatoren.
✔ Handige dosering.
✔ Voorkomt dure motorreparaties bij regelmatig gebruik.