Airtube

Airtube: geen water, geen ijs, geen problemen

Tijdens de herfst- en wintermaanden ligt er vaak water op het dak van jouw trailer. En als het vriest: ijsplaten. Levensgevaarlijk om daar de weg mee op te gaan. Maar tijd is geld. Dus maken chauffeurs ondanks de gevaren niet altijd het dak water- en ijsvrij. Met alle risico’s van dien. Nog steeds veroorzaken trailers ongevallen door rondvliegend ijs. Vaak loopt het goed af. Maar soms is er grote materiële schade of zelfs persoonlijk letsel. Airtube biedt de oplossing.

De Airtube

Maximale veiligheid, tijdwinst en droge lading: drie goede redenen waarom iedere zeil- of schuifdakconstructie een Airtube nodig heeft. Het is in ieders belang. Je levert de lading op tijd, droog en onbeschadigd af, zonder dat er ongelukken onderweg ontstaan. Chauffeurs hoeven niet langer hun trailer te beklimmen om het ijs of water ervan te verwijderen. Dit bespaart tijd en stress.

Ook verladers profiteren van de voordelen van de Airtube. Ze willen niet dat hun goederen door water beschadigd raken, onderweg ongelukken krijgen of vertraging oplopen door een staandehouding.

Beproefde oplossing

De Airtube is tot in detail geperfectioneerd. Zodra de chauffeur parkeert, kan de Airtube geactiveerd worden. Direct vult de brede slang onder het dakzeil zich met perslucht uit de persluchtunit. Binnen 2,5 minuut duwt de Airtube het midden van het dakdekzeil in een punt over de hele lengte zodat het onmogelijk is dat er water op blijft liggen. Gaat de chauffeur de weg weer op? Door één druk op de knop, of geheel automatisch, loopt de Airtube weer leeg. Volledig vacuüm, zodat het dakzeil weer mooi strak zit.

Heldere wetgeving

Gevaar of hinder veroorzaken in het verkeer is uiteraard vrijwel overal in de wereld verboden. Rijden met ijs op het dak? Dat mag dus niet. De chauffeur is verantwoordelijk en kan een flinke boete krijgen. Bij een ongeval kan er sprake zijn van een strafbaar feit. De transporteur en de verlader kunnen medeaansprakelijk gesteld worden. Allemaal risico’s die te vermijden zijn. De Airtube voorkomt boetes en ongevallen door ijs op het dak.

 

Een winstgevende investering 

Tijd is geld, zeker in de transportwereld. De Airtube voorkomt tijdverlies en bespaart daardoor kosten. Bovendien hoeft u het dakzeil minder snel te repareren of te vervangen. Het zal veel minder snel slijten zonder dat er zich ooit weer massa’s water of ijs op verzamelen. Dit bespaart ook geld, omdat waterschade aan de lading wordt uitgesloten.

 

Regen kan immers nauwelijks doorsijpelen. Bovendien verdwijnt eventuele condens aan de binnenkant in de aluminium rails aan de zijkanten. Geen lege schappen en stilstaande productielijnen meer door ontbrekende goederen, en dus ook geen schadeclaims meer van klanten!

 

Alle voordelen

 Geen ijs of water meer op het dak
 Eenvoudige installatie
✔ Duurzame oplossing
 Tijdige aflevering vracht
 Rendabele investering
 Veiligheid voor alle weggebruikers
 Voorkomt waterschade aan de lading
 Voorkomt boetes voor ijs op het dak
 Gemakkelijk sluiten schuifdak
✔ Kan naar wens worden geconfigureerd
 Voorkomt aansprakelijkheid schade aan derden
 Sneller wegrijden