Hadley luchthoorns nu ook in het zwart beschikbaar

De Hadley luchthoorns zijn nu ook in het zwart beschikbaar. Deze worden aangeboden als een alternatief voor de verchroomde varianten. Vrachtwagenfabrikanten streven daarnaast ook naar gewichtsbesparing waar deze luchthoorns aan kunnen bijdragen. Maar wat zijn nou precies de voordelen?

Deze luchthoorns zijn een gepoedercoate versie van de bekende verchroomde Hadley luchthoorns. Het is een betaalbaar alternatief dat ook eenvoudig is over te spuiten in de juiste kleuren van de klant. Met verchroomde delen is dit lastiger en duurder.

Daarnaast zijn deze hoorns eenvoudig aan te sluiten door de PTC fitting aan de onderkant van de body (PTC staat voor “Push To Connect”) waarbij de luchtslang direct aangesloten kan worden op de luchthoorn, of middels een stemfitting die dan ook rond kan draaien. Bij de verchroomde hoorn wordt het nog gemonteerd met de ouderwetse luchtkoppeling.  

Ten slotte is het licht in gewicht. Je bespaart 67% in gewicht door de toepassing van een 1mm RVS projector en alle andere delen zijn gemaakt van aluminium.