Met een gerust gevoel de weg op met het Wabco OptiTire TPMS systeem

OptiTire is het geavanceerde TPMS systeem van Wabco voor bandenspanningsbewaking van trucks, trailers en bussen en verhoogt de veiligheid en efficiëntie van alle bedrijfsvoertuigen onafhankelijk van de velgafmetingen.

Verleng de levensduur van de band

Banden zijn een belangrijk product voor de verkeersveiligheid, waarbij de correcte bandenspanning cruciaal is. Een te zacht opgepompte band heeft eerder te lijden van aanhoudende warmteontwikkeling en dat lijdt tot blijvende schade aan het karkas. Defecte banden zijn de meest voorkomende reden voor de stilstand van bedrijfsvoertuigen. Ongeveer 85% van bandenspanningsverliezen beginnen met een klein lek dat met OptiTire gedetecteerd had kunnen worden. Een afwijking van 15% van de aanbevolen bandenspanning leidt tot een reductie van de levensduur van de band met meer dan 10%.

Verlaag brandstofkosten, minimaliseer CO2-emissies

Het is algemeen bekend dat brandstof de grootste variabele-kostenpost voor wagenparkbeheerders is, en met dieselprijzen die frequenter stijgen dan dalen is brandstofbesparing enorm belangrijk. Dit betekent dat hoe groter de rolweerstand van banden met te weinig spanning is, des te lager is de brandstofbesparing en al helemaal de toename van CO2-emissies. Door voor de juiste bandenspanning te zorgen, biedt OptiTire zowel een brandstofbesparing tot wel 2% en een aanzienlijke reductie van CO2-emissies. 

Een continu te zacht opgepompte band leidt tot een toename van het brandstofverbruik van zo’n 1400 liter in het internationale wegverkeer (200.000 km per jaar)

Verminder risico, verhoog veiligheid

Een verkeerde bandenspanning is gevaarlijk. Naast een verslechtering van de grip op het voertuig en langere remwegen is het risico op een plotselinge klapband aanzienlijk hoger in een voertuig met verkeerd opgepompte banden. OptiTire helpt de voertuig- en verkeersveiligheid te verhogen, door het verminderen van het risico op een klapband.

OptiTire voordelen op een rijtje

 Maakt een brandstofbesparing van 2% en CO2 reductie mogelijk
✓ Helpt de levensduur van de banden te verlengen en de operationele kosten te verlagen
✓ Helpt het snel detecteren van bandenlekkage
✓ Verhoogt de voertuig- en verkeersveiligheid door klapbanden te voorkomen
✓ Maakt maximale inzet van voertuig en verbeterde leverbetrouwbaarheid mogelijk door het voorkomen van ongepland voertuigstilstand
✓ Telematica maakt real time alarm mogelijk bij wagenparkbeheerder (vereist telematica welke conform R141 is)