Onderhoudsgereedschap voor Knorr veerremcilinders en schijfremmen

Zekerheid

Is de minimale hoogte van de afdichting tussen veerremcilinder en de remklauw binnen bereik? Hoe is de positionering van de klemband ten opzichte van de aansluitpoorten en montagebouten? De onderhoudsmeter voor veerremcilinders van Knorr geeft antwoorden. Als de hoogte van de afdichting van de veerremcilinder echter alleen visueel en zonder gereedschap wordt gecontroleerd, zijn de resultaten niet nauwkeurig. Met het meetinstrument kan je eenvoudig en in slechts enkele stappen de hoogte van de afdichting en de duwstang van de veerremcilinder inspecteren. Aan de hand van de resultaten van de controle kan zonder enige twijfel worden bepaald of de afdichting vervangen moet worden of dat ze nog intact genoeg zijn.

Praktisch besluitvormingsinstrument

De onderhoudsmeter voor de veerremcilinder is door Knorr ontwikkeld om werkplaatsen te ondersteunen bij het onderhoud van de veerremcilinders. Tijdens de test wordt de doelwaarde op de meter vergeleken met de werkelijke toestand voor de geteste hoogte van de afdichting van de veerremcilinder of de duwstang. De test levert geen meetwaarde op, maar informatie over de staat van het gecontroleerde object. Dit praktische besluitvormingsinstrument zorgt daarom voor kortere serviceprocessen en stilstand van de voertuigen. Dat is de missie van Knorr: bedrijfsvoertuigen van elke leeftijd snel weer op de weg krijgen met hoogwaardige producten en serviceoplossingen in perfecte staat.

Betrouwbare kwaliteitstesten

De veerremcilinder onderhoudsmeter van Knorr is een essentieel hulpmiddel in elke werkplaats. Het is onmisbaar voor onderhoud en reparatie van Knorr veerremcilinders. De meter helpt niet alleen bij het nemen van snelle en betrouwbare beslissingen tijdens het onderhoudsproces, maar helpt ook bij het objectief controleren van de kwaliteit van voltooid werk. Het kan bijvoorbeeld bij de montage van de veerremcilinder worden gebruikt om te bepalen of deze moet worden onderhouden met een originele Knorr veerremcilinder reparatieset, of volledig moet worden vervangen door een nieuwe veerremcilinder. De meter laat zien of de uitlijning van de klemband en de luchtaansluiting op de cilinder overeenkomen met de originele installatie.

Voortdurende slijtage

Schijfremmen krijgen heel wat te verduren. Telkens als de bestuurder remt zorgen wrijving en hoge temperaturen voor steeds meer slijtage. Hierdoor worden de schijven na verloop van tijd dunner. Om een constante veiligheid tijdens het remmen te garanderen, mogen schijfremmen niet onder de toegestane grens komen. Met de schijfremmeter van Knorr weet je altijd of het nog veilig genoeg is om de weg op te kunnen. Je kan de meter gebruiken om snel en betrouwbaar de huidige slijtagetoestand van een schijfrem te beoordelen, zonder dat je zelfs het wiel hoeft te demonteren!

Essentieel gespecialiseerd gereedschap
Remt het voertuig nog steeds betrouwbaar, zelfs na duizenden kilometers op de weg? Zijn alle schijfremmen nog in goede staat? Alleen intacte schijfremmen garanderen optimale remprestaties op de weg. Deze praktische meter voor Knorr schijfremmen biedt de informatie die bestuurders nodig hebben. Chauffeurs, voertuigeigenaren en garages kunnen het hulpmiddel gebruiken om snel te bepalen of schijfremmen aan vervanging toe zijn. Slijtage wordt snel vastgesteld en het onderhoud wordt versneld. Voertuigen zijn sneller weer klaar voor gebruik en in perfecte staat.

Eén meetinstrument voor elke schijfrem
Deze eenvoudig te gebruiken schijfmeter is geschikt voor alle schijfremmen voor Knorr remtoepassingen. Eén testapparaat voor elke schijfrem – of het nu 17,5″, 19,5″ of 22,5″ is. Een eenvoudig maar essentieel hulpmiddel dat snelle servicebeslissingen mogelijk maakt en stilstand helpt te verminderen.