Rema Germany reinigingsproces DPF filters

Rema doet er alles aan om de toekomst een stukje groener te maken. Daarom laten we graag zien hoe een reinigingsproces van de DPF filters, die wij in ons assortiment hebben, in zijn werk gaat. Via de button hieronder zie je hoe Rema Germany reinigt ten opzichte van andere reinigingsprocessen.

 

DPF (dieselpartikelfilter) -systemen worden gebruikt om het aantal gevaarlijke stofdeeltjes dat ontsnapt uit de uitlaatsystemen van dieselvoertuigen te minimaliseren. Het doel is om de omringende lucht schoner en gezonder te maken, zowel binnen als buiten. 

Waaruit bestaat een DPF filter?

DPF-systemen bestaan uit robuuste stalen of roestvrijstalen behuizingen die zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. Het filterelement, ook wel substraat genoemd, kan worden gemaakt van cordierietkeramiek of siliciumcarbide.

Naast de structuur van het filterelement is een speciale coating, genaamd washcoat, van cruciaal belang. Deze coating, die tijdens de productie in vloeibare vorm wordt aangebracht en edele metalen zoals platina en palladium bevat, maakt de doeltreffendheid en efficiëntie van de DPF mogelijk. Maar zelfs het meest efficiënte filter raakt na verloop van tijd verstopt. Dan zijn er verschillende reinigingsprocessen mogelijk. Rema Germany maakt gebruik van een proces dat ook door OE wordt gebruikt.