Tachograaf: retrofitverplichting dit jaar

In augustus vorig jaar hebben we voor het eerst het belang van het vervangen van de oude tachograaf onder de aandacht gebracht. Voor 31 december van dit jaar moeten alle analoge of oude digitale tachografen worden vervangen door de 2e generatie slimme tachograaf. Vóór 19 augustus 2025 moeten ook alle 1e generatie slimme tachografen worden vervangen. Waar moet jij als transporteur / chauffeur en als werkplaats op letten?

Hoe zat het ook alweer?

In 2023 heeft de EU de Mobility Package geïntroduceerd. Dit zorgde voor een aantal grote veranderingen voor de chauffeurs en werkplaatsen. Als chauffeur moest je er bijvoorbeeld rekening mee gaan houden dat je in het buitenland maximaal drie commerciële ritten achter elkaar mag maken en daarna weer terug naar huis moest. Voor de werkplaats moest er speciale werkplaatsapparatuur komen zodat zij tachografen kunnen inbouwen en ijken.

De implementatie van de 2e generatie slimme tachograaf is iets wat beide partijen aangaat. De werkplaats moet de tachograaf inbouwen en de chauffeur is verplicht om ermee te rijden en mee overweg te kunnen. Alle vrachtwagens die vanaf augustus 2023 zijn gebouwd hebben de nieuwste generatie tachografen al standaard in hun behuizing zitten.

Vrachtwagens die daarvoor zijn gebouwd zullen vóór het einde van 2024 de 2e generatie slimme tachograaf moeten laten plaatsen in de cabine. Uitzondering is de 1e generatie slimme tachograaf. Vrachtwagens met deze versie hoeven hem pas in augustus 2025 te vervangen. De grootste verschillen tussen de 1e en 2e generatie tachograaf zitten hem onder andere in dat de landgrensovergangen automatisch worden gedetecteerd en vastgelegd. Ook Is de tachograaf langer te gebruiken omdat de digitale kaarten updatebaar zijn. Hieronder is ook nog eens de tijdlijn te zien omtrent de uitrol van de 2e generatie slimme tachografen.

 

Wat verandert er voor de chauffeur?

Binnen nu en twee jaar krijgen alle chauffeurs die internationaal rijden te maken met de 2generatie slimme tachograaf. Het is dus belangrijk om te weten welke veranderingen dit met zich meebrengt.

  • Verplichte registratie van grensovergang (dat gaat automatisch met de 2e generatie slimme tachograaf; je hoeft alleen nog maar bij je eerste rit van de dag het beginland in te voeren en na je laatste rit het eindland).
  • Maximaal 3 cabotageactiviteiten in 7 dagen (cabotage is het vervoeren van goederen tussen twee punten in hetzelfde land door een bedrijf uit een ander land).
  • Verplichte “cooling off” van 4 dagen voor chauffeurs na cabotage.
  • Gelijke beloning van chauffeurs.
  • Controle op maximale wekelijkse arbeidstijd van 60 uur.
  • Voertuigen moeten elke 8 weken verplicht terug naar hun thuisbasis.

Wat verandert er voor de werkplaats?

In 2024 en 2025 moeten (bij internationaal rijdende voertuigen) achtereenvolgens alle analoge, digitale en 1e generatie slimme tachografen vervangen worden door een 2e generatie slimme tachograaf. Ben je eigenaar van een werkplaats, dan worden dit dus heel belangrijke jaren. 

Je klanten verwachten dat je altijd beschikbaar bent voor ombouw en ijking van hun tachografen. Dat begint met een strakke maar realistische planning van afspraken en ervoor zorgen dat je alle benodigde onderdelen op tijd op voorraad hebt.

WorkshopTab voor foutloze retrofits

De WorkshopTab wizards zorgen ervoor dat voertuigijking, retrofits en installaties met de hoogst mogelijke kwaliteit worden uitgevoerd. Ook wordt het gebruik van de wizards sterk aanbevolen door de RDW, want dankzij de wizards kun je geen punten meer vergeten of overslaan tijdens een retrofit en kalibratie. Aangezien de komende jaren draaien om de retrofit, is het van belang dat deze zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Daarom introduceert VDO als vast onderdeel van het ijkproces twee nieuwe wizards, te weten de Retrofit Wizard en de DSRC Installatie Wizard.

Indien bij aanvang van een ijking gekozen wordt voor het vervangen van een tachograaf, worden afhankelijk van de te vervangen en vervangende tachograaf beide nieuwe wizards geactiveerd.

De Retrofit Wizard neemt je stap voor stap mee door het proces van het vervangen van een tachograaf, inclusief het programmeren van de nieuwe tachograaf met parameters uit de oude tachograaf (DTCO 2.0a t/m DTCO 4.0 naar DTCO 4.1 wordt hier ondersteund). De DSRC Installatie Wizard wordt opgestart als er bij het vervangen ook een DSRC antenne-installatie om de hoek komt kijken.

De DSRC Installatie Wizard

De DSRC Installatie Wizard loodst je door de stappen om de DSRC-antenne op de juiste wijze te positioneren, installeren en testen. Dit is belangrijk omdat vanaf augustus 2024 controleurs langs de weg een tachograaf kunnen uitlezen. Als dat niet lukt loop je als chauffeur kans aangehouden te worden – en dat wil je niet. Goed positioneren en testen is dus van belang. Bij een ijking hoef je normaal gesproken alleen de werking te controleren van de module die door de fabrikant geïnstalleerd is.

Maar in dit geval moet ook de installatie goed getest worden. Bij installatie wordt, met behulp van echotesten, onder verschillende hoeken en afstanden de ontvangstbetrouwbaarheid van de DSRC-module getest. Deze betrouwbaarheid moet boven de 90% liggen.

Installatiebetrouwbaarheid

Voor een betrouwbare DSRC antenne-installatie wordt aanbevolen de DSRC installatietest op een afstand tussen 2 en 10 meter uit te voeren en op drie posities die het meest overeenkomen met de testen zoals deze door de voertuigfabrikant zijn voorgeschreven.

Meet op 2 meter hoogte en de gekozen afstand recht voor het voertuig en onder een hoek van 45°. Is bij alle hoeken de betrouwbaarheid van de verbinding 90% of meer, dan kun je het voertuig met een gerust hart de weg op sturen.

In de afbeelding hieronder is te zien hoe het eruit ziet als zo’n installatie wordt gedaan met de DSRC meter.

Meer informatie

Wil je een uitgebreidere uitleg hebben over alles wat er staat te gebeuren? In Mobility Package Magazine 1 staat veel algemene informatie over wat er dit en volgend jaar op ons af komt en in Mobility Package Magazine 2 wordt verder verdiept op de retrofitverplichting.