Formules voor succes

TruckXL is het grootste netwerk van onafhankelijke truck- en trailerwerkplaatsen in de Benelux. Door onze snelle service, eerlijke prijs en de samenwerking als netwerk bieden wij de beste oplossing voor transportondernemers op het gebied van onderhoud en reparatie. Dit doen wij aan de hand van onze drie kernwaarden:

Flexibel
Betrouwbaar
Persoonlijk

Als TruckXL vestiging voer je o.a. APK en LPK-keuringen en onderhoud en reparatie uit van trucks en trailers. Je levert altijd kwaliteit, persoonlijk contact en een fair tarief.

TruckXL is met meer dan 50 locaties het grootste universele netwerk van werkplaatsen voor truck en trailer in de Benelux. Als TruckXL vestiging verzeker je de klanten een professionele werkplaats, persoonlijke service en een ‘one-stop-shop’ voor al het onderhoud aan hun vrachtwagens en trailers. De commerciële activiteiten waarbij de TruckXL formuledeelnemers ondersteund worden bestaan uit de uitstraling van het pand, zoals een gevelbord en bewegwijzering in het pand en de bestickering van servicewagens. Op deze manier wordt er een universele uitstraling gecreëerd.

De TruckXL formule biedt ondersteuning aan de zelfstandige, onafhankelijke TruckXL ondernemingen middels een zeer ruime dienstverlening:

 • 24/7 pechservice
 • Opleidingen & trainingen
 • Marketing & communicatie ondersteuning
 • Collectief voordeel op diverse faciliteiten
 • Praktische ondersteuning in bedrijfsvoering

Als transporteur is het erg van belang om te weten wat het onderhoud van het wagenpark kost. Voor jou als fleetowner die het wagenpark (deels) zelf onderhoudt is dit vaak nóg moeilijker te bepalen. Wat ligt er bijvoorbeeld aan waarde in het magazijn? Hoeveel uren wordt er per wagen versleuteld? Of wat zijn de jaarlijkse kosten per vrachtwagen? Zonder waardevolle managementinformatie is het niet mogelijk om de juiste kostprijs per kilometer te berekenen. Daarnaast is de steeds complexere techniek een uitdaging voor jouw monteurs. Hoe zorgen zij ervoor dat ze op de hoogte blijven van de nieuwe technieken en waar kunnen ze informatie vandaan halen?

Het FleetXL concept bestaat uit de volgende 4 beloftes:

1. Digitaliseren van de werkplaats

Met behulp van moderne werkplaatssoftware krijg je de mogelijkheid om volledig digitaal te werken binnen jouw werkplaats. Met dit softwarepakket heb je onder andere de beschikking over een digitale werkplaatsplanning, urenregistratie en digitale werkorders. Dit zorgt voor overzicht en duidelijkheid richting de monteurs en de werkplaatsadministratie. Bovendien zorgt de software ervoor dat het managementteam beschikt over relevante informatie om de juiste keuzes te maken ten aanzien van het wagenpark.

2. Digitaliseren van het magazijn

Weten waar de onderdelen op worden versleuteld en inzicht in de kosten per voertuig, dit is essentieel voor een uitstekend rendement. Dit kan de eerste stap zijn naar een besparing binnen jouw bedrijf. Door gebruik te maken van de werkplaats software kan het magazijn gedigitaliseerd worden. Hierdoor kan elk verbruikt onderdeel gescand worden op het juiste voertuig. Ook kan er eenvoudig worden besteld met de koppeling van de aangesloten grossier. Je hebt gelijk overzicht in wat er ligt én waar het ligt.

3. Minder risico en meer zekerheid

Zekerheid in een bedrijf, wie wil dat nu niet? Als transportondernemer ben je voornamelijk bezig met de core business: het transport. In een werkplaats die gekoppeld is met een magazijn ontstaat er vaak het fenomeen “winkeldochter”, oftewel incourante voorraad. Dit is een risico voor elke ondernemer. Met FleetXL zorgen wij voor minder risico, dus meer zekerheid. Dit doen we door elk half jaar te screenen en jou recht op retour te geven! Hierdoor heb jij geen incourante voorraad meer. Minder verstopt vermogen en mogelijkheid om te blijven investeren in jouw core business.

4. Trainen voor de toekomst

Het onderhouden van jouw wagenpark is onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Om dit nu en in de toekomst te kunnen blijven doen is het van essentieel belang om jouw monteurs te motiveren, maar ook om de kennis op niveau te brengen én te houden. Binnen FleetXL bieden wij de mogelijkheid om jouw monteurs jaarlijks te trainen, zodat ook voor hen de nieuwste techniek geen geheimen heeft. Hiermee behoudt jij je monteurs en kunnen zij blijven sleutelen aan het wagenpark, waardoor jouw werkplaats een onderdeel blijft van een uitstekende bedrijfsvoering.

FleetXL gaat nog een stap verder!

Naast deze 4 beloftes bieden wij je ook nog een aantal essentiële extra’s aan:

 • 24/7 pechservice
 • Technische data
 • Maatwerkpakket
 • Inkoopvoordeel
 • Technische helpdesk van Texa
 • Werkplaats audit
 • Landelijk dekkend netwerk